Donacija Zaklade policijske solidarnosti za korisnike Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

Zaklada policijske solidarnosti odlučila je donirati prehrambene proizvode Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda

Načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin posjetio je danas sa suradnicima Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda te je u ime Zaklade policijske solidarnosti i policijske uprave ravnateljici centra Loretti Morosin uručio donaciju prehrambenih proizvoda.

Kako je pojasnila ravnateljica Morosin, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda djeluje kao ustanova koja pruža pomoć djeci, mladeži i odraslim osobama s teškoćama u razvoju. Korisnike u razvoju prate stručni timovi centra, a uz suradnju s lokalnom zajednicom i institucijama, ovakav model rada s korisnicima pruža podršku obitelji, skraćuje roditeljima vrijeme u pronalaženju stručne pomoći te pomaže inkluziju u širu društvenu zajednicu. Svaka pomoć je dobrodošla za ugodniji boravak korisnika pa će tako i brojne grickalice i napitci, koje je donirala policija, svakako uljepšati mališanima vrijeme provedeno u centru.

Načelnik Kirin istaknuo je kako je policija ovdje da bi pomagala građanima i sudjelovala u radu zajednice te je predstavio rad Zaklade policijske solidarnosti, koja je započela sa svojim radom 2006. godine, a osnovana je s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima. Iako ima i druge izvore prihoda, većina sredstava zaklade su dobrovoljni prilozi policijskih službenika, koji se odbijaju od njihove mjesečne plaće u iznosu koji oni sami odrede. Osim što pomaže policijskim službenicima i njihovim obiteljima, zaklada pomaže i zajednici pa je tako brojnim vrtićima, školama, bolnicama i institucijama koje brinu o djeci darivala knjige u sklopu akcije ''Knjigama do osmjeha'', a sada je odlučila svoje humanitarno djelovanje usmjeriti prema djeci s teškoćama u razvoju pa je tako danas dio donacija dobio i Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda.
 

Stranica