Na 5. Zagrebačkom proljetnom polumaratonu održano je i prvenstvo RH u polumaratonu za pripadnike MUP-a

Uplaćene kotizacije djelatnika MUP-a donirati će se Zakladi policijske solidarnosti

U nedjelju, 23. kolovoza 2020. godine, sa startom u 08:00 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održan je 5. Zagrebački proljetni polumaraton-ZAGREB21.

Prema odluci Hrvatskog atletskog saveza utrka se bodovala kao pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u polumaratonu, službeno prvenstvo Balkana u polumaratonu, te po drugi puta, predstavljala je službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu.

Atletska cestovna utrka 5. ZAGREB21 održala se u tri kategorije: polumaraton (21 km), utrka na 5 km i štafeta (21 km) sa po četiri člana tima.

Za pripadnike MUP-a utrka je imala i humanitarni karakter jer će uplaćene kotizacije biti donirane Zakladi policijske solidarnosti koja pruža potporu i pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji.

Pobjednicima prvenstva RH u polumaratonu za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova nagrade je uručio pomoćnik voditelja Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije Ivko Gavranić.

U polumaratonu za žene pojedinačno prvo mjesto osvojila je Antonija Čehulić (Ravnateljstvo civilne zaštite), drugo mjesto Nives Šimić (PU zagrebačka) i treće mjesto Ines Matec Mamuzić (Ured glavnog ravnatelja policije).

U pojedinačnom natjecanju u polumaratonu za muškarce prvo mjesto osvojio je Nikola Štefanić (PU krapinsko-zagorska), drugo mjesto Mladen Fijok (Uprava kriminalističke policije) te treće mjesto Dejan Aman (Specijalna jedinica policije Osijek).

Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima utrke!
 
 

Stranica