U sklopu VII. Holjevke održano je Prvenstvo Hrvatske u utrci na 10 km za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske

Sredstva od kotizacija donirat će se Zakladi policijske solidarnosti

U nedjelju, 6. ožujka 2022. godine održana je sedma po redu utrka Holjevka sa startom na Mostu slobode i ciljem na Bundeku. Zajedno sa građanima, više od sedamdeset pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova RH obilježilo je početak trkačke sezone.

U organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza te u suradnji sa Policijskom akademijom i Zakladom policijske solidarnosti, ovogodišnja Holjevka predstavljala je i službeno Prvenstvo Hrvatske u utrci na 10 km za djelatnike MUP-a RH.

Trkačima je bila ponuđena i utrka na 5 km te je svaki natjecatelj prolaskom kroz cilj dobio unikatnu finišersku medalju. Za pripadnike policije VII. Holjevka imala je i humanitarnu notu jer će sredstva od kotizacija biti donirana Zakladi policijske solidarnosti koja pomaže policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji. 

Uz čestitke na rezultatima, medalje i pehare prvoplasiranim policijskim službenicama i službenicima uručili su načelnica Sektora za potporu te ujedno i zamjenica predsjednika Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti Gordana Bušić-Vojnović i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur.

Obzirom je na Prvenstvu Hrvatske u utrci na 10 km za pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova došlo do pogreške prilikom rangiranja najboljih ostvarenih vremena završetka utrke u kategoriji 10 km pojedinačno muškarci, u nastavku dajemo ispravan prikaz svih rezultata prvenstva za MUP:

Žene na 10 km pojedinačno
  1. Slađana Gradečak, PU zagrebačka, 44:12
  2. Marija Kosi, PU varaždinska, 45:16
  3. Martina Radman, PU sisačko-moslavačka, 48:02

Muškarci na 10 km pojedinačno
  1. Luka Špehar, PU krapinsko-zagorska, 37:57
  2. Dario Lebinec, PU virovitičko-podravska, 39:02
  3. Petar Volarević, PU dubrovačko-neretvanska, 39:52

Muškarci na 10 km ekipno
  1. PU krapinsko-zagorska, 2:06:04 – Luka Špehar, Krunoslav Ivanušec, Mario Pavleković i Sandro Šlogar
  2. PU sisačko-moslavačka, 2:11:27 – Stevo Turek, Igor Radošević, Igor Burić i Alen Stančić
  3. PU karlovačka, 2:20:01 – Kristijan Murganić, Davor Flanjak, Roman Maglić i Dario Profozić.

Čestitamo svima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima!

Stranica