Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti održao je 140. sjednicu

Za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 41 tisuće eura

Održana je 140. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti 10. rujna 2024. na kojoj je raspravljano o 34 podnesena zahtjeva policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji.
 
Za 32 zahtjeva odobreno je više od 41 tisuće eura, dok su dva zahtjeva odbijena s obzirom da ne udovoljavaju Pravilniku o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti.
 
Najznačajniji prihodi Zaklade policijske solidarnosti su dobrovoljni prilozi policijskih službenika MUP-a, koji se kontinuirano odbijaju od neto iznosa njihove mjesečne plaće, i to na temelju pisane dragovoljne odluke.
 
Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti pruža 14 219 policijskih službenika koji s ciljem pomaganja kolegicama i kolegama u potrebi od svojih plaća izdvajaju mjesečne novčane doprinose. U rujnu je doprinos policijskih službenika iznosio 26.210,63 eura.
 
Svrha Zaklade policijske solidarnosti je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, a osnovana je za pružanje pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.
 
Svi oni koji prepoznaju plemenite i čestite namjere i žele pružiti potporu i pomoć svojim kolegama Zakladi policijske solidarnosti mogu pristupiti ispunjavanjem UPISNICE i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr.

Stranica