Tonfa - višenamjenska palica

Slika /2018/TONFA.jpg

Cijena: 50 kuna - 6,64 eura                

U sklopu programa godišnje vježbe interventne policije, 17. rujna 2018. godine, u Knjižnici Policijske škole "Josip Jović" predstavljena je knjiga iz djelokruga rada interventne policije „TONFA“, autora pripadnika Interventne policije Ivana Hodaka, pomoćnika zapovjednika Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke.
Tonfa je postala brend Interventne policije - samu riječ tonfa automatski se povezuje s Interventnom policijom. Zahvaljujući dobrom radu i obuci s tonfom, implementirana je u druge ustrojstvene jedinice unutar MUP-a, kao i druga ministarstva gdje instruktori Interventne policije Ravnateljstva policije provode takvu obuku. U 15-ak godina koliko ju interventni policajci koriste nije zabilježena niti jedna nezakonita uporaba, odnosno prekoračenje ovlasti, što je pokazatelj stupnja uvježbanosti rada s tonfom i stupnja profesionalizma instruktora koji s tonfom rade.
Autor knjige Ivan Hodak je u knjigu implementirao dugi niz godina rada i svog osobnog usavršavanja u radu s tonfom u policijskim intervencijama. Knjiga ima nemjerljivu vrijednost u obuci, no ima i novu dimenziju: voljom autora i odlukom ministra knjiga se prodaje u humanitarne svrhe te će sav prihod biti doniran Udruzi za sindrom Down - Zagreb.
Knjiga je od velikog značaja za  pripadnike Interventne policije, jer su na ovaj način iskustva i znanje uporabe tonfe stavljeni na papir kao ostavština budućim generacijama.
Autor Ivan Hodak se zahvalio svim kolegama koji su svojim znanjem, iskustvom i sugestijama doprinijeli da ova knjiga bude što stručnija i vjerodostojnija te svima koji su pomogli da knjiga bude tiskana i ugleda svjetlo dana. Naglasio je kako ga posebnom radošću ispunjava i činjenica što knjiga, osim što je stručna literatura, ima i humanitarni karakter te što je u tom smislu imao podršku ministra i glavnog ravnatelja policije.

Knjiga se može kupiti u knjižari na Policijskoj akademiji, u prizemlju 4. paviljona, radnim danom od 7 do 15 sati ili putem internetskog bankarstva.

Radno vrijeme knjižare:
  • radnim danom od 7 do 15 sati

Narudžba za knjigu šalje se na:

Zaklada policijske solidarnosti, Ilica 335, 10 000 Zagreb
IBAN: HR0723900011100332922, model: HR00, poziv na broj primatelja: 239000111-00332922
Opis plaćanja: naziv knjige koja se naručuje
Potvrdu o uplati dostaviti na e-mail policijska_zaklada@mup.hr ili faks +385 1 24 26 419
Po primitku uplate knjigu dostavljamo na vašu adresu.