Božićne aktivnosti Zaklade policijske solidarnosti

Početkom prosinca 2015. godine održana je 74. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti. Tom prigodom razmotreni su zahtjevi za financijsku pomoć 32 policijskih službenika, kojima je odobrena pomoć u iznosu od više od 140 tisuća kuna. 

Početkom prosinca 2015. godine održana je 74. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti. Tom prigodom razmotreni su zahtjevi za financijsku pomoć 32 policijskih službenika, kojima je odobrena pomoć u iznosu od više od 140 tisuća  kuna.

Uz dodjelu pomoći,  tema sjednice bila je i održavanje božićne priredbe s koncertom i podjelom Zahvalnica pojedincima, tvrtkama, institucijama i osobama koje su u prethodnoj godini doprinijeli radu Zaklade.

U Policijskoj akademiji (predvorje Policijske škole Josipa Jovića), 16. prosinca 2015. s početkom u 19,00 sati, održat će se tradicionalna božićna priredba na kojoj će uz zbor Policijske akademije, Vokalni ansambl Policijske akademije i Tamburaški orkestar djelatnika MUP-a nastupiti i brojni gosti. Tom prigodom će Zaklada policijske solidarnosti podijeliti zahvalnice zaslužnima.

S obzirom na dobro financijsko stanje Zaklade (850 tisuća kuna na računu i 800 tisuća oročeno), Upravni odbor zaklade donio je odluku o božićnom darivanju obitelji policijskih službenika s četvero i više djece do 15 godina starosti, koji mjesečno izdvajaju za Zakladu. Svaka takva obitelj dobit će pomoć od 100 kuna po djetetu, kako bi im božićne blagdane učinili ljepšim i veselijim.

Zaklada policijske solidarnosti humanitarna je udruga utemeljena 2006. godine s ciljem prikupljanja sredstava  i pružanja pomoći potrebitim policijskim službenicima (prilikom stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja, u školovanju djece, zbog socijalnog i zdravstvenog zbrinjavanja i liječenja teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji, zbog materijalnog pomaganja članova obitelji poginulog policijskog službenika i u materijalnom zbrinjavanju teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika). Policijski službenici mjesečnim donacijama odvajaju određena sredstva od svojih primanja u zajednički fond iz kojeg se sukladno potrebama pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Uz donacije „policijskih službenika policijskim službenicima“, Zaklada se financira i iz donacija pojedinaca van policijskog sustava i pravnih osoba.

Uz financijsku potporu, aktivnosti Zaklade usmjerene su i na druge aspekte pomoći policijskim službenicima i njihovim obiteljima pa se tako organizira i provodi već tradicionalno ljetovanje na moru za djecu policajaca. Ove godine tako je u odmaralištu MUP-a u Dramlju ljetovalo više od stotinu djece. Mnogima od njih ljetovanje sa Zakladom je ujedno bila i jedina prilika za ljetovanje na moru.

Od početka svog djelovanja Zaklada je za pomoć policijskim službenicima uplatila 13 milijuna kuna, a samo ove godine više od milijun kuna.

Ovom prigodom, pred blagdan obitelji i darivanja, Božić, pozivamo vas, policijske službenike koji do sad niste sudjelovali u radu Zaklade, da se pridružite pod geslom „ZA TEBE – SVI“.

 Dragi kolegice i kolege, vama i vašim najmilijima želimo čestit Božić i sretnu i uspješnu 2016. godinu.



Pisane vijesti