Humanitarni koncert u Lisinskom

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Velika obitelj hrvatske policije“ kako ju je nazvao ministar Ranko Ostojić, sinoć je ponovno pokazala svoje veliko srce i spremnost na pružanje ruke u nevolji, odazvavši se u velikom broju na humanitarni koncert policijske klape „Vinčace“ u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Koncert je u ime obitelji Canjuga i Vidak, čija se djeca bore za oporavak nakon teške bolesti i prometne nesreće, radi kojih su morali proći brojne operacije, organizirala Zaklada policijske solidarnosti.

„Velika obitelj hrvatske policije“ kako ju je nazvao ministar Ranko Ostojić, sinoć je ponovno pokazala svoje veliko srce i spremnost na pružanje ruke u nevolji, odazvavši se u velikom broju na humanitarni koncert policijske klape „Vinčace“ u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Koncert je u ime obitelji Canjuga i Vidak,  čija se djeca bore za oporavak nakon teške bolesti i prometne nesreće, radi kojih su morali proći brojne operacije, organizirala Zaklada policijske solidarnosti.

Podsjetimo, malena Magdalena Canjuga nalazi se u Klaićevoj bolnici gdje prima kemoterapiju nakon pet operativnih zahvata kojima je podvrgnuta nakon što joj je u siječnju ove godine dijagnosticiran tumor u predjelu malog mozga. Nikola Vidak, 22-godišnji je mladić, koji se nalazi u stanju tzv. budne kome nakon što je prošao 12 operacija zbog višestrukih ozljeda glave koje je zadobio kao neizravni sudionik prometne nesreće u listopadu 2007. godine. Sav prihod sinoćnjeg koncerta uručen je ovim dvjema obiteljima kako bi osigurali sve potrebno za liječenje i oporavak svoje djece.

Koncert je prigodno otvorio gudački kvartet obitelji Veljak, kojeg čine otac Valter, kćeri Maja i Nataša te sin Vid. Oni su se također odazvali ovom humanitarnom pozivu kako bi svojim darom kao obitelj pomogli dvjema obiteljima kojima je trenutno svaka pomoć dobrodošla.

Među mnogobrojnom publikom, mahom pripadnicima hrvatske policije, nalazio se i ministar Ranko Ostojić koji se i obratio okupljenima zahvalivši im na odazivu i istaknuo „Vjerujem da svatko od Vas uvijek može imati pametnijeg posla, uvijek možete imati razloga da kažete „ma lako ćemo za to“, ali ako svakog dana napravimo nešto dobro, jedno dobro djelo, mislim da će nam svima skupa biti bolje.“ Pored ministra u publici se nalazio i njegov zamjenik Evelin Tonković, tajnik Kabineta Vlado Dominić, v.d. glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, ujedno i predsjednik Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti, roditelji Nikole Vidaka, otac Magdalene Vidak, gradonačelnik grada Novog Vinodolskog Oleg Butković te brojni drugi visoki dužnosnici ministarstva unutarnjih poslova, policijski službenici te njihove obitelji i prijatelji.

Policijska klapa „Vinčace“, glavni izvođač ovog humanitarnog koncerta izvela je nekoliko skladbi iz vlastitog repertoara, ali i obrade raznih drugih skladatelja od kojih su neke izveli u pratnji gudačkog kvarteta Veljak. Izvođačima se pridružio i zbor Policijske akademije koji je izveo skladbu „Zakletva“, a koncert je završen skladbom „Croatio iz duše te ljubim“ u zajedničkoj izvedbi klape „Vinčace“ i zbora Policijske akademije, a kojima se pridružila i brojna publika. Poseban dodatak cjelokupnom programu bila je pjesma književnika Rabindranatha Tagora „Dijete anđeo“ u vrlo nadahnutoj recitatorskoj izvedbi Nikoline Gotal, djelatnice Odjela za odnose s javnošću. „Neka ti vide lice, dijete moje, i iz njega sagledaju značenje svih stvari, neka te vole i takvom ljubavlju vole jedna drugu“, samo su neki od stihova ove i više nego prigodne pjesme.

Roditelji Nikole i Magdalene zahvalili su svima koji su im do sad pružili pomoć i podršku, svima koji su došli, ali i onima koji su kupili ulaznicu, a nisu došli. „Dok postoje plemenite duše kao vaše, dok u srcima živi ljubav koja ne ostavlja mjesta zaboravu, Nikola će živjeti za pruženu dobrotu i sjećanje. Još jednom, hvala svima vama koji u sebi nosite onu pravu, istinsku ljubav, kad se drugima čini dobro, šutke i u tišini.“



Pisane vijesti