"Knjigama do osmijeha“ u Ivancu i Lepoglavi

Slika topvijesti/2012/studeni/zaklada_Ivanec.jpg

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, tajnica Zaklade Helena Biočić, predsjednik komisije u Policijskoj upravi varaždinskoj Predrag Benčić, načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak, kontakt policajci Policijske postaje Ivanec Josip Horvatić i Božidar Šumečki te službenici Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Biserka Lukan i Mato Ernoić, posjetili su u utorak, 20. studenog, Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu te Gradsku knjižnicu Lepoglava.

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, tajnica Zaklade Helena Biočić, predsjednik komisije u Policijskoj upravi varaždinskoj Predrag Benčić, načelnik Policijske postaje Ivanec  Boris Divjak, kontakt policajci Policijske postaje Ivanec Josip Horvatić i Božidar Šumečki te službenici Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Biserka Lukan i Mato Ernoić, posjetili su u utorak, 20. studenog, Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu te Gradsku knjižnicu Lepoglava.

Tom je prilikom u sklopu projekta „Knjigama do osmijeha“, koju od početka ove godine provodi Zaklada policijske solidarnosti, knjižnici Osnovne škole u Ivancu poklonjeno 100, a Gradskoj knjižnici Lepoglava 80 knjiga.

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak prilikom uručivanja knjiga ravnatelju Osnovne škole Ivanec, Dragutinu Brezovcu te ravnateljici lepoglavske knjižnice Karmeli Geček,  upoznao je prisutne s aktivnostima Zaklade policijske solidarnosti. Kako je istaknuo, Zaklada je osnovana krajem 2005. godine s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima MUP-a RH, te pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika i članova njihove uže obitelji. Zaklada policijske solidarnosti broji preko 12 tisuća članova, a financira se dobrovoljnim prilozima koji se policijskim službenicima svakog mjeseca skidaju s plaće. Agencija za komercijalnu djelatnost poklonila je Zakladi 24 000 knjiga i slikovnica koje su podijeljene djeci zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova, školama, dječjim vrtićima, dječjim bolničkim odjelima, udrugama i  brojnim drugim ustanovama diljem Hrvatske koje skrbe o djeci i mladeži. Izrazio je tom prilikom dobre želje za uspješni rad obje knjižnice, uz nadu da će poklonjene knjige naći brojne zainteresirane čitatelje.

Ravnatelj Osnovne škole Ivanec Dragutin Brezovec, kao i ravnateljica Gradske knjižnice Lepoglava Karmela Geček, zahvalili su Zakladi policijske solidarnosti u ime sadašnjih i budućih korisnika knjižnica  na vrijednoj donaciji i potvrdili da će poklonjene knjige zasigurno naći brojne čitatelje. Kako je istaknula ravnateljica lepoglavske knjižnice, knjige grčke mitologije su uvijek aktualne, a ono što posebno raduje je da netko brine i o ovakvim ustanovama, a posebno stoga što je kultura na neki način uvijek na „margini zbivanja“.

Uručenju knjiga u Gradskoj knjižnici Lepoglava, prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Lepoglave Alojz Gredelj, koji je također pohvalio ovu akciju i zahvalio Zakladi policijske solidarnosti u svoje i u ime gradonačelnika Lepoglave te zaželio što više zajedničkih aktivnosti s policijom. Djeca iz dječjeg vrtića Lepoglava za ovu su priliku pripremila kratki prigodni program.



Pisane vijesti