"Knjigama do osmijeha" u Kninu i Kistanjama

Slika topvijesti/2012/svibanj/zaklada_knin.jpg

Ovim darivanjem se još jednom potvrdila želja Zaklade policijske solidarnosti za širenjem humanitarnog djelovanja i promoviranjem kulture čitanja naših najmlađih.  

U sklopu projekta „Knjigama do osmijeha“, jučer su policijski službenici Policijske postaje Knin u ime Zaklade policijske solidarnosti  Udruzi invalida Sv. Bartolomej Knin i Osnovnoj školi „Kistanje“ uručili knjige i slikovnice.

U ovom projektu je nemoguće zaobići Udrugu invalida Sv. Bartolomej koja osnažuje i podupire osobe s invaliditetom te, između ostalog, pruža rehabilitaciju djeci i mladima sa smetnjama u razvoju kroz poludnevni boravak, u kojem je policijske službenike dočekalo 30-tak djece i mladih, kao i članovi udruge. Ukupno 50 knjiga i 30 slikovnica je uručeno predsjedniku Udruge Josipu Blaževiću koji se u ime svih članova, a naročito najmlađih zahvalio na donaciji. Djeca su  policijskim službenicima zahvalila kroz svoje pjesme i ples potvrđujući još jednom da svi moramo prihvaćati i poštivati različitosti i pomagati u ostvarivanju njihovih prava.

Osnovnoj školi „Kistanje“ je za njihovu školsku knjižnicu donirano 100 knjiga, čime su policijski službenici učenicima skrenuli pozornost na važnost knjige i čitanja u njihovom odrastanju. Knjige je u ime škole primio ravnatelj Karlo Cacović koji se zahvalio i pritom istaknuo izuzetno dobru suradnju Policijske postaje Knin s ovom školom, uz nadu da će se tako i nastaviti. Učenici su svoju zahvalnost izrazili kroz recitacije i plesne točke ističući kako će ove knjige sigurno pronaći svoje mjesto u njihovim školskim lektirama.

Ovim darivanjem se još jednom potvrdila želja Zaklade policijske solidarnosti  za širenjem humanitarnog djelovanja i promoviranjem kulture čitanja naših najmlađih.



Pisane vijesti