„Knjigama do osmijeha“ u OŠ Otok

Slika topvijesti/2012/rujan/otok01.jpg

Knjižnica Osnovne škole Otok u zagrebačkom naselju Sloboština bogatija je za stotinjak knjiga koliko joj je danas darovala Zaklada policije solidarnosti.  

Foto: MUP

Knjižnica Osnovne škole Otok u zagrebačkom naselju Sloboština bogatija je za stotinjak knjiga koliko joj je danas darovala Zaklada policije solidarnosti.

Naime, poklanjanje knjiga dio je projekta „Knjigama do osmjeha“ koju od početka ove godine provodi Zaklada policijske solidarnosti.

U ime Zaklade šest naslova knjiga uručili su upravitelj Zaklade i savjetnik ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak, tajnica Zaklade Helena Biočić, načelnik VI. Policijske postaje Remetinec Stanko Tomić i koordinator za kontakt-policajce Dražen Posavec.

Ravnateljica škole Davorka Zadravec-Komšić se zahvalila Zakladi policijske solidarnosti i Ministarstvu unutarnjih poslova.

- Hvala vam u ime svi učenika koji će se ovim knjigama obogatiti svoje znanje – rekla je ravnateljica Zadravec-Komšić i dodala kako škola ima dobru suradnju sa VI. policijskom postajom.

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak je istaknuo da je cilj projekta „Knjigama do osmjeha“ darivanje knjiga i slikovnica ustanovama koje skrbe o djeci na području svake policijske uprave, te da na taj način Ministarstvo unutarnjih poslova želi dodatno pokazati i svoj odgovoran odnos prema široj društvenoj zajednici.

Zaklada policijske solidarnosti broji preko 12 tisuća članova.

Financira se dobrovoljnim prilozima koji se policijskim službenicima mjesečno oduzima od plaće, kao i donacijama.

Tako je Agencija za komercijalnu djelatnost poklonila Zakladi 24 000 knjiga i slikovnica koje su podijeljene djeci zaposlenika MUP-a, školama i vrtićima, kao i ustanovama diljem Hrvatske naše koje skrbe o djeci i mladeži (bolnice, domovi za djecu i mladež, ustanove za djecu s posebnim potrebama i dr.).



Pisane vijesti