Knjige za osmijeh u zadarskoj bolnici

Slika topvijesti/2012/Srpanj/zadar_knjige.jpg

Vjerujemo da će ove slikovnice i knjige koje je Zaklada policijske solidarnosti poklonila Odjelu pedijatrije, malim pacijentima olakšati, skratiti i barem na trenutak uljepšati boravak u bolnici.  

Foto: PU zadarska

Zaklada policijske solidarnosti darovala je danas Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar u okviru projekta „Knjigom do osmijeha“ 60 knjiga i slikovnica. U ime Zaklade i MUP-a RH, ravnatelju bolnice dr. Dariju Nakiću i zamjenici voditelja Odjela pedijatrije, dr. Nataši Skitarelić, knjige su uručili upravitelj Zaklade policijske solidarnosti i savjetnik ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak i načelnik Policijske uprave zadarske Darko Car, član upravnog odbora Zaklade. Dubravko Novak je kratko pojasnio cilj akcije, kazavši kako se uz podjelu većeg dijela literature djeci zaposlenika MUP-a, dio knjiga poklanja civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama, a pri tome se nije mogao zaobići i Odjel pedijatrije u Zadru. - Ne mislimo da je ovo neki veliki i bogati poklon, ali želimo pokazati da mi u policiji imamo razumijevanja za širi interes u društvenoj zajednici. Čini nam se da ćemo na taj način ipak pokazati malu zahvalu vama ravnatelju te svim liječnicima i medicinskom osoblju, koji rade ovaj vrlo human, odgovoran i težak, ali vrlo častan i važan posao - rekao je Novak i usput iskoristio priliku te bolnici čestitao 125. godišnjicu postojanja.

Ravnatelj Opće bolnice, dr. Dario Nakić je zahvalio na donaciji te najavio uređenje Odjela pedijatrije zahvaljujući novim najavljenim donacijama. U svojoj zahvali s posebnim zadovoljstvom je istaknuo dugogodišnju suradnju sa Policijskom upravom zadarskom, kao model uspješne suradnje policije i civilnih institucija.  

Zaklada policijske solidarnosti je od AKD-a na poklon dobila 24 000 komada 12 različitih naslova dječjih knjiga/slikovnica.  Knjige i slikovnice namijenjene su predškolskoj i školskoj djeci, a s obzirom da se radi o hvalevrijednoj akciji koja na najbolji način promiče humanitarno djelovanje Zaklade policijske solidarnosti pa i Ministarstva unutarnjih poslova, ministar Ranko Ostojić i drugi dužnosnici uključili su se u nju. Do sada je Zaklada knjige i slikovnice poklonila ustanovama u Vinkovcima, Vukovaru, Zagrebu, Puli, Karlovcu, Krapini, Šibeniku, Gračacu,  … 

Vjerujemo da će ove slikovnice i knjige koje je Zaklada policijske solidarnosti poklonila Odjelu pedijatrije, malim  pacijentima  olakšati, skratiti i barem na trenutak uljepšati boravak u bolnici.



Pisane vijesti