Ljetovanje sa Zakladom policijske solidarnosti

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Dramlju borave 144 djeteta, među kojima je i tridesetak djece policijskih službenika iz poplavljenih slavonskih područja, a o djeci brine13 odgajateljica te jedna medicinska sestra. 

Foto: MUP

Kao i prijašnjih godina, Zaklada policijske solidarnosti organizirala je ljetovanje djece zaposlenika MUP-a u Dramlju, kamo su se mališani uputili 22. lipnja s Policijske akademije.

U Dramlju borave 144 djeteta, među kojima je i tridesetak djece policijskih službenika iz poplavljenih slavonskih područja, a o djeci brine 13 odgajateljica te jedna medicinska sestra.

Vrijeme u odmaralištu djeci je ispunjeno raznim aktivnostima u kojima vrlo rado sudjeluju.

Kao i svake godine, ljetnom kampu su se pridružila dva djelatnika Specijalne jedinice Rijeka koji djecu neplivače podučavaju plivanju.

Prve večeri djeca su se upoznala predstavljajući se u nekoliko rečenica i odabrala u kojoj će radionici sudjelovati. Ponuđeno im je šest radionica: dramsko-plesna, sportska, likovna, novinarska, svaštaonica i društvene igre. Za svaku radionicu su bile zadužene po dvije odgajateljice.

Druge večeri djeca su uživala u koncertu velikog prijatelja Zaklade Bojana Jambrošića, a nakon koncerta zajedno su odgledali nogometnu utakmicu naše reprezentacije i reprezentacije Meksika.

U sklopu boravka u Dramlju, organizirana je i radionica „CSI Dramalj“ koju ove godine  vodi policijski službenik Zdenko Mindum iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. CSI stručnjak djeci je pokazao terensku opremu koju krim-tehničari koriste pri obavljanju očevida, a koju su mali forenzičari kasnije imali priliku i sami koristiti i izuzimati otiske. Domišljatih pitanja nadahnutih CSI serijama koje se prikazuju na televiziji nije nedostajalo, a dodatni interes izazvale su priče o slučajevima riješenim CSI metodama i nagradna igra u kojoj su djeca rješavala hipotetski postavljene slučajeve zločina.

Zajednički duh i prijateljstvo najviše se moglo osjetiti prilikom sportskih igara u kojima su djeca okušala svoju spretnost i brzinu. Male policajce posjetili su glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Želimir Radmilović, koji su porazgovarali s djecom te su imali priliku vidjeti kako je osmišljen program boravka djece u ljetnom kampu.

U nadolazećim danima ljetovanja planiran je izlet brodom na Krk i posjet špilji Biserujka, šetnja do Crikvenice te, ako nas vrijeme bude poslužilo, uživanje u morskim aktivnostima.

Djeca su zadovoljna i zahvalna što se tradicija Zaklade iz godine u godinu nastavlja. Zahvaljujući našim sponzorima djeca su prikladno nagrađena za svaki ostvareni uspjeh, pa ovom prilikom zahvaljujemo AKD-u, ZET-u, Gradu Zagrebu, Atlantic grupi, Ledu, Krašu, Unifruitu, Kanaanu, Janafu, Plodinama, Centru za vozila Hrvatske, općini Dobrinj i drugim dragim prijateljima Zaklade koji svake godine prepoznaju vrijednost ovog projekta.



Pisane vijesti