Ljetovanje sa Zakladom policijske solidarnosti

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Odmaralište MUP-a u Dramlju krajem lipnja bilo je rezervirano za djecu policijskih službenika iz cijele Hrvatske, kojima je ove godine, treći puta po redu Zaklada policijske solidarnosti organizirala i financirala ljetovanje.

Foto: MUP 

Odmaralište MUP-a u Dramlju krajem lipnja bilo je rezervirano za djecu policijskih službenika iz cijele Hrvatske, kojima je ove godine, treći puta po redu Zaklada policijske solidarnosti organizirala i financirala ljetovanje.

U Dramalj je doputovalo 79 djece iz 17 policijskih uprava te troje djece kojima su roditelji zaposleni u Ravnateljstvu policije i Ministarstvu u sjedištu. Nekoliko djece s posebnim potrebama bilo je u pratnji jednog od svojih roditelja. Za ukupno 82 djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, višečlanih obitelji i djece samohranih roditelja, starosti od 5. do 7. razreda (uz nekoliko izuzetaka), brinulo je sedam odgajateljica i animatorica te zdravstvena djelatnica.

Škola plivanja i igre u moru

Svako jutro i poslijepodne djeca su odlazila na plažu. Plivači su svoje plivačke sposobnosti imali prilike pokazati u raznim natjecateljskim igrama u moru, a najbolje ekipe osvajale su vrijedne nagrade poput majica, USB stickova i knjiga. Za neplivače je bila organizirana škola plivanja koja se održavala pod budnim okom trenera Danijela Mihića i Gorana Hoppa, pripadnika Specijalne jedinice policije Rijeka. Između učenja neplivači su se družili i zabavljali u plićaku igrajući picigin i druge igre.

Rekreativne, zabavne i umjetničke radionice

Djeca su se mogla odlučiti za jednu od pet radionica u kojima su sudjelovala tijekom popodnevnih sati, između dva odlaska na plažu kad su temperature i UV zračenja dosezali svoje vrhunce. Prema svojim osobnim afinitetima, klinci su birali između radionice društvenih igara, likovne, sportske, novinarske i decoupage radionice u kojima su mogli naučiti ponešto novo, zabaviti se, rekreirati, pokazati svoja znanja i kreativnost, koristiti maštu.

CSI Dramalj

Organizirana je bila i dvodnevna radionica „CSI Dramalj“ koju je vodio policijski službenik Mario Mikulić iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. CSI stručnjak djeci je pokazao terensku opremu koju krim-tehničari koriste pri obavljanju očevida, a koju su mali forenzičari kasnije imali priliku i sami koristiti i izuzimati otiske. Domišljatih pitanja nadahnutih CSI serijama koje se prikazuju na televiziji nije nedostajalo, a dodatni interes izazvale su priče o slučajevima riješenim CSI metodama i nagradna igra u kojoj su djeca rješavala hipotetski postavljene slučajeve zločina.

Policijski gosti

Djecu su u ljetnom kampu posjetili vodič službenog psa za otkrivanje eksploziva sa svojom policijskom kujicom Nerom koja je djeci na licu mjesta demonstrirala sve svoje vještine. Policijski službenici PU primorsko-goranske održali su djeci predavanje o štetnosti droge i alkohola na život ljudi te ih pobliže upoznali s pravima i ograničenjima maloljetnika u smislu noćnih izlazaka, upravljanja motornim vozilima i sl. U goste su stigli i pripadnici specijalne policije koji su sobom donijeli opremu raznih rodova specijalnih postrojbi kojom se služe, a koju su djeca mogla vidjeti i isprobati.

Izleti

Organizirana su i dva izleta. Izletu u Crikvenicu djeca su se posebno radovala zbog slobodnog vremena za razgledavanje i šetnju gradom, fotografiranje, kupovinu suvenira, uživanje u sladolednim kupovima i slasnim pizzama. Cjelodnevni izlet brodom na otok Krk izazvao je pravu euforiju. Neki su se po prvi puta imali prilike voziti brodom, drugi su pak po prvi puta uživali u kupanju za vrijeme ljetnog pljuska.

Večernji program

Ljetne večeri bile su popunjene raznim sadržajima i natjecanjima u kojima su najbolji timovi ili pojedinci osvajali vrijedne nagrade. Prve večeri specijalizirani animator za djecu Žućo stvorio je odličnu atmosferu zabavljajući djecu, učeći ih plesnu koreografiju. Djeca su se natjecala u „Masterchefu“ praveći pizzu i voćne salate koje je ocjenjivao stručni žiri kuharica i kuhara. Održana je i revija ludih frizura i stylinga u kojima su se ekipe svojom maštovitošću i neobičnim kreacijama borile za nagradu. U večeri sportskih igara snage su se odmjeravale u povlačenju užeta, skakanju u vreći i drugim, danas već pomalo zaboravljenim igrama. Djeca su stručnom žiriju od sedam teta imala prilike pokazati sve svoje talente u večeri „Supertalenta“, a svoje glasovne sposobnosti u večeri „Dramalj traži zvijezdu“. Održan je i izbor „Miss i Mistera Dramlja“. Najljepšu i najljepšeg među sobom birala su sama djeca. Iako su u timskim igrama pobjeđivale razne ekipe: „Morski psi“, „Ludi krumpiri“, „Dramaljci“ i „Ljepotani“, prva mjesta svih pojedinačnih natjecanja pripala su talentiranoj dvanaestogodišnjakinji Neri Žimbrek.

Kao i svake godine, i ovog je ljeta u MUP-ovo odmaralište u Dramlju doputovao Bojan Jamburšić, pobjednik prve sezone emisije „Hrvatska traži zvijezdu“, kako bi održao koncert za svoje male prijatelje, družio se i fotografirao s njima. Bojan je raspjevao i podigao na noge svu djecu, tete, kuhare, konobare pa čak i prolaznike.

Djeca presretna, roditelji, tete i organizatori zadovoljni. Ljetovanje koje je organizirala i financirala Zaklada za divnu djecu policijskih službenika i ove se godine pokazalo punim pogotkom. Nadamo se da će se tradicija organiziranja ljetnih kampova nastaviti i sljedećih godina.

Zaklada policijske solidarnosti zahvaljuje sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da ljetovanje djece bude za ugodnije i ljepše. Hvala Hrvatskoj turističkoj zajednici, Croatia osiguranju, Krašu, Ledu i Atlantic grupi.

Posebna zahvala ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, Službi za sigurnost cestovnog prometa, PU primorsko-goranskoj, PP Crikvenica i Specijalnoj jedinici policije Rijeka.



Pisane vijesti