Memorijal Matko Maršić 2017.

Slika topvijesti/2017/ozujak/Matko_Marsic.jpg

Prvenstvo je održano četvrtu godinu za redom, a od prošle godine održava se pod imenom pokojnog policijskog službenika Matka Maršića.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske akademije i Zaklade policijske solidarnosti te u organizaciji sekcije Streljaštvo Policijske akademije, 11. ožujka 2017. godine na strelištu Dotrščina održano je 4. Otvoreno prvenstvo Policijske akademije u streljaštvu "Memorijal Matko Maršić“.

Prvenstvo je održano četvrtu godinu za redom. Od prošle godine održava se pod imenom pokojnog policijskog službenika Matka Maršića koji nas je iznenada napustio u veljači 2015. godine. Policijski službenik Matko Maršić je veći dio svoje 20-godišnje karijere radio kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta iz segmenta naoružanja i gađanja.

Prvenstvo se sastojalo od preciznog i brzog/praktičnog gađanja, a natjecatelji su se natjecali u 2 kategorije: polaznici i djelatnici, pojedinačno i ekipno.

Kategoriju polaznika činili su isključivo polaznici Policijske škole "Josip Jović", dok su kategoriju djelatnika činili djelatnici Policijske akademije i "prijatelji" Policijske akademije, ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije, PU Međimurske, IPA Bjelovar te članovi udruga i klubova iz Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo i Hrvatskog streljačkog saveza, kao i jedna ekipa iz Policijske akademije iz Danilovgrada.

Osim natjecateljskog segmenta, natjecanje je bilo edukativnog karaktera iz područja rukovanja oružjem te humanitarnog karaktera, jer se prikupljenim sredstvima od kotizacija poticalo humanitarno djelovanje i rad Zaklade policijske solidarnosti.  Zaklada policijske solidarnosti će dobivena sredstva sukladno svojim ovlastima dodjeljivati potrebitim policijskim službenicima i njihovim obiteljima.

Natjecanje i proglašenje pobjednika svojim prisustvom uveličala je obitelj pokojnog Matka Maršića te voditelj Policijske škole Marjan Žuljević. Voditelj Žuljević je, u svom obraćanju nazočnima, naglasio važnost vještine rukovanja oružjem policijskih službenika. Iskazao je zadovoljstvo velikim brojem natjecatelja (106), kao i činjenicom kako je ovo natjecanje poprimilo međunarodni karakter, budući je ove godine na natjecanju nastupila i ekipa Policijske akademije iz Danilovgrada, Republika Crna Gora.

Postignuti su slijedeći rezultati:

 

Polaznici:

Pojedinačno:

  1. Luka Romić
  2. Matej Jurić - Ćivro
  3. Ivan Filipović-Grčić


Pojedinačno - žene

  1. Anamarija Krolo
  2. Valentina Keč
  3. Lana Zelić


Ekipno

  1. Odjel 10
  2. Odjel 12
  3. Odjel 11


Djelatnici

Pojedinačno

  1. Mario Kokić
  2. Hrvoje Marić
  3. Pavle Vratnica


Pojedinačno - žene

  1. Djelatnica UKP-e
  2. Mia Banov
  3. Ivana Štrbac


Ekipno

  1. Pol. Akademija
  2. IPA Bjelovar
  3. PU Međimurska

Memorijalom Matko Maršić za članove Sekcije natjecateljski vikend je tek započeo. Naime, na poziv PSC Reful iz Rijeke, ekipa iz Policijske akademije se 12. ožujka 2017. uputila na natjecanje u praktičnom streljaštvu prema IDPA pravilima. U jakoj međunarodnoj konkurenciji strijelaca iz Slovenije, Italije i Hrvatske ostvarili su odlične rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Natjecanje se odvijalo na 4 pucačke staze (situacije), na kojima je cilj bio savladati ih u što kraćem vremenu i uz što bolje pogotke na metama. Osim brzine pucanja, u ovakvim pucačkim scenarijima do izražaja dolazi i taktička, fizička te psihička pripremljenost strijelaca. Oružje i pripadajuća oprema bila je skrivena, kao i u mnogom stvarnim policijskim situacijama.

Natjecatelji s Policijske akademije, u pojedinačnoj konkurenciji od ukupno 42 strijelca, zauzeli su 1., 5., 15. i 18. mjesto. U konkurenciji 9 ekipa zauzeli su 3. mjesto, iza ekipe domaćina i ekipe iz Italije.

Odličnim nastupom prvi puta po IDPA pravilima, na ovakvom tipu natjecanja, u potpunosti su opravdali upornost i rad na treninzima i svoj moto – TRENING STVARA POBJEDNIKE!



Pisane vijesti