NAJAVA: Zagrebački maraton - trči se i za Zakladu policijske solidarnosti

Slika topvijesti/2015/listopad/ZgmaratonZPS/naslovna.jpg

Policijskim službenicima je sudjelovanje na maratonu bez uplate kotizacije omogućio Zagrebački atletski savez, koji je i osigurao majice sudionicima maratona. Nastavak je to suradnje Zagrebačkog atletskog saveza, Policijske akademije i Zaklade policijske solidarnosti još od utrke "Holjevka" održane 8. ožujka, na kojoj je sudjelovalo oko 200 polaznika generacije

Foto: MUP
 
Polaznicima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2015./2016. koji će u nedjelju, 11. listopada, sudjelovati na Zagrebačkom maratonu u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza jučer su uručene majice i startni brojevi.
 
Načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović uručio je majice skupini polaznika i polaznica, a policijskim službenicima je sudjelovanje na maratonu bez uplate kotizacije omogućio Zagrebački atletski savez, koji je i osigurao majice sudionicima maratona. Nastavak je to suradnje Zagrebačkog atletskog saveza, Policijske akademije i Zaklade policijske solidarnosti još od utrke "Holjevka" održane 8. ožujka, na kojoj je sudjelovalo oko 200 polaznika generacije P-10.
 
Kao najava maratona i poticaj za prijavu za sudjelovanje, tajnik Zagrebačkog atletskog saveza i direktor Zagrebačkog maratona Franjo Kordić održao je 17. rujna prezentaciju maratona i aktivnosti Zagrebačkog atletskog saveza polaznicima i djelatnicima Policijske akademije u kino dvorani Visoke policijske škole. Pri tom je izrazio zadovoljstvo što se na ovakav način doprinosi humanitarnoj udruzi. Osim utrke građana, koja će kao i zagrebački maraton startati 11. listopada s ciljem na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, očekuje se da će trkačima policajcima izazov biti trčanje polumaratona -  21,9 kilometara i maratona – 42,1 kilometara gradskim ulicama.
 
Doprinos od ove aktivnosti radu Zaklade policijske solidarnosti vidljiv je tiskanim logom Zaklade na majicama trkača i uplatom dijela prihoda od kotizacija na račun Zaklade policijske solidarnosti. Ipak, najvažniji cilj ove manifestacije je bavljenje sportom, druženje i humanost.
 
Pozivamo Vas da u nedjelju, 11. listopada, dođete na Trg bana Jelačića u 10 sati, gdje će biti start i cilj utrke, te podržite polaznike i policijske službenike, kao i sve one koji će se natjecati na Zagrebačkom maratonu i koji će trčati utrku građana.


Pisane vijesti