Održan memorijal „Matko Maršić“

  • Slika /2022 godina/Matko Maršić 2022/Matko Maršić 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon dvije godine pauze, 24. rujna 2022. na streljani Vrbovec nastupilo je više od 90 strijelaca iz policije, pravosuđa, vojske, carine, ali i članova streljačkih klubova

U organizaciji Policijske akademije održalo se, sada već tradicionalno, natjecanje u streljaštvu pod nazivom Memorijal "Matko Maršić". Natjecanje je okupilo polaznike, studente, nastavnike i druge policijske službenike Policijske akademije i MUP-a, kao i članove streljačkih klubova iz Zagreba i drugih gradova Hrvatske.

Jedna od glavnih zadaća ovog natjecanja, uz odavanje počasti i prisjećanje na pokojnog policijskog službenika, dodatno je motiviranje svih djelatnika MUP-a i polaznika/ica Policijske akademije za športske aktivnosti te utjecaj na razvoj vještine sigurnog rukovanja oružjem. Kako je policijskim službenicima oružje dio svakodnevnih sredstava za rad i standardna oprema, realizacijom natjecanja djeluje se pozitivno na smanjenje potencijalnog straha od rukovanja i korištenja oružja, te na povećanje stupnja obučenosti u rukovanju i upotrebi oružja.

Natjecanje se kontinuirano provodilo od 2013. do 2019. godine, uz odličnu suradnju sa Zagrebačkim streljačkim savezom, streljačkim klubovima te policijskim upravama u okruženju, Ravnateljstvom policije i drugim ustrojstvenim jedinicama MUP- a, Carine i MORH-a.

Zbog mjera vezanih uz pandemiju Covida taj kontinuitet je prekinut te natjecanje nije održano 2020. i 2021. godine.

Nakon dvije godine pauze, 24. rujna na streljani Vrbovec nastupilo je više od 90 strijelaca iz PU međimurske, osječko-baranjske, vukovarsko-srijemske, zagrebačke, zadarske, dubrovačko-neretvanske, ali i kolega iz Pravosudne policije, MORH-a, Carinske uprave i streljačkih klubova iz Karlovca, Rijeke, Čakovca, Vinkovaca, Dubrovnika i Zagreba. Po prvi puta natjecalo se sa više vrsta oružja, pištolj, strojnica, jurišna puška, a testirala se preciznost, brzina, taktička pripremljenost i kreativnost rješavanja postavljenih pucačkih situacija, ali i vještina sigurnog rukovanja vatrenim oružjem.

Svečanoj dodjeli medalja prisustvovale su supruga pokojnog Matka Maršića, Nediljka, kao i kćerka Josipa koje su najboljima uručile medalje, pehare, priznanja i prigodne poklone.

Natjecanje je i ove godine imalo svoj humanitarni karakter, sav prihod od prikupljenih kotizacija uplaćuje se na račun Zaklade policijske solidarnosti. U ime Zaklade policijske solidarnosti prisutnima se obratila Helena Jelinek Mareljić, zamjenica predsjednika Upravnog odbora, koja je čestitala na ostvarenim rezultatima i zahvalila na humanitarnom karakteru natjecanja i potpori koju pružaju zakladi, odnosno obiteljima policijskih službenika.

Najbolji natjecatelji po disciplinama i kategorijama su:


Disciplina pištolj – kategorija službene osobe –

1. Hrvoje Marić – Policijska akademija
2. Niko Stjepanović – ATJ Lučko
3. Dragan Vuković – Carina RH

Kategorija Lady      

1. Marija Perić Balabanić – PUZ
2. Draženka Prebeg – VPŠ
3. Martina Lovrinčević - VPŠ

Ekipno   
               
1. PU Međimurska 2
2. UPPS 1
3. PU Međimurska 1

Disciplina pištolj – kategorija sportski strijelci –

1. Boštjan Pavlič – Slovenija
2. Dejan Prausperger – Double Alpha ZG
3. Josip Anić - – Double Alpha ZG

Kategorija Lady      

1. Mia Cvjetanović
2. Lea Prijon – Slovenija
3. Aleksandra Goreta – KPS Bastion

Ekipno 

1. Double Alpha ZG
2. IPA RIJEKA
3. PSC REFUL

Disciplina puška i strojnica – kategorija službene osobe –

1. Mario Šoštarić – JISP Zagreb
2. Luka Rukavina – JISP Zagreb
3. Hrvoje Marić – Policijska akademija

Disciplina puška i strojnica – kategorija sportski strijelci –

1. Boštjan Pavlič – Slovenija
2. Josip Anić – Double Alpha ZG
3. Dejan Prausperger – Double Alpha ZG  

Apsolutna kategorija – pištolj, puška i strojnica –

1. Boštjan Pavlič – Slovenija
2. Hrvoje Marić – Policijska akademija
3. Josip Anić – Double Alpha ZG

















 

Stranica