Održana 137. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti

Slika /slike/naslovne/Povijest Zaklade.jpg

Policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 59 tisuća eura

Održana je 137. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti 16. travnja 2024. na kojoj su donesene odluke o pružanju financijske pomoći za 46 podnesenih zahtjeva za pomoć policijskim službenicima ili članovima njihove najuže obitelji.

Ukupno je odobreno više od 59 tisuća eura pomoći i to 33 zahtjeva zbog bolesti, četiri zahtjeva zbog vremenskih nepogoda te osam zahtjeva zbog drugih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.

Jedna zamolba je odbijena s obzirom da ne udovoljava odredbama Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti.

Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti trenutno pruža 14.260 policijskih službenika, koji radi pomoći kolegicama i kolegama od svojih plaća izdvajaju dobrovoljne iznose, što je u ožujku 2024. iznosilo 25.930,41 eura.

U ime Zaklade i korisnika pomoći, zahvaljujemo svima koji participiraju u Zakladi policijske solidarnosti te pozivamo i ostale da se ispunjavanjem upisnice i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr solidarno doprinesu radu naše zaklade.

Pisane vijesti