Održana 70. sjednica Upravnog odbora Zaklade

Slika /slike/slika.jpg

Od siječnja ove godine više od 600 policijskih službenika prepoznalo je trud i zalaganje Zaklade policijske solidarnosti u pružanju pomoći onim policijskim službenicima kojima je ugrožen socijalni status te su pristupili Zakladi. Najveći broj novih članova je iz PU zagrebačke  

Foto: MUP
 
U Ravnateljstvu policije je jučer, 15. travnja, održana 70. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti na kojoj se raspravljalo o 22 zamolbe policijskih službenika za pružanje pomoći, od čega su tri odbijene kao neosnovane. Za ostalih 19 odobrena je isplata pomoći u ukupnom iznosu od preko 123 tisuće kuna.
 
Kako je posljednjih nekoliko mjeseci promoviran rad Zaklade, vidljiv je trend porasta broja članova, odnosno policijskih službenika koji su se uključili i svojim donacijama iz plaća izdvojili sredstva na račun Zaklade. Od siječnja ove godine više od 600 policijskih službenika prepoznalo je trud i zalaganje Zaklade u pružanju pomoći onim policijskim službenicima kojima je ugrožen socijalni status te su pristupili Zakladi. Najveći broj novih članova je iz PU zagrebačke (+375), PU osječko-baranjske (+138) i MUP-a u sjedištu (+57). Uz to, i dalje najveći postotak policijskih službenika koji su članovi Zaklade je iz PU karlovačke (91,5 posto) i PU splitsko-dalmatinske (90,74 posto). U cijelom Ministarstvu 12.609 (61,53 posto) policijskih službenika doprinosi Zakladi izdvajanjem od plaće u prosjeku 10 kuna mjesečno.
 
Od plaća za ožujak, Zakladi je uplaćen iznos od 147.234,85 kuna, a trenutno je na računu Zaklade  555.767,69 kuna, dok je iznos od 800 tisuća kuna oročen u banci. Od osnutka Zaklade pružena je pomoć policijskim službenicima u iznosu od preko 12 milijuna kuna.
 
Kao što to čini i posljednjih nekoliko godina na radost i zadovoljstvo kako djece, tako i roditelja, u narednim mjesecima Zaklada će se baviti organizacijom ljetovanja za djecu policijskih službenika slabijeg imovinskog statusa u MUP-ovom odmaralištu u Dramlju krajem lipnja. Uz projekt ljetovanja djece, provodit će i druge aktivnosti kao što su donacija knjiga i slikovnica ustanovama koje skrbe o djeci. Također, podsjećamo da se u knjižari Izbor na Policijskoj akademiji može kupiti monografija Hrvatska policija u Domovinskom ratu po sniženoj cijeni od 100 kuna, a cjelokupan iznos od prodaje monografije uplaćuje se Zakladi.


Stranica