Održana je 114. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti

Slika /slike/Bozicno darivanje.jpg

Policijskim službenicima odobrena je novčana pomoć u iznosu većem od 206 tisuća kuna

Danas, 1. lipnja, putem videoveze održana je 114. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti.

Od 30 obrađenih zahtjeva policijskih službenika Upravni odbor prihvatio je 29 zahtjeva za koje će se iz sredstava Zaklade isplatiti više od 206 tisuća kuna.

U razdoblju od 1. siječnja do 30. travnja 2021. godine iz fonda Zaklade policijske solidarnosti dodijeljeno je 1.767.898,20 kuna pomoći, od čega se 1.106.089,02 kuna odnosi na pomoć policijskim službenicima čiji su domovi oštećeni razornim potresima. U istom vremenskom periodu, policijski službenici članovi Zaklade pomogli su rad policijske zaklade izdvajanjem dobrovoljnog novčanog samodoprinosa na mjesečnoj razini u ukupnom iznosu od 636.071,00 kuna. Za stradale u potresu, domaći i međunarodni policijski službenici donirali su 176.032,25 kuna pomoći.  

Zaklada policijske solidarnosti trenutno broji 13 483 policijska službenika koji izdvajaju novčana sredstva i pomažu rad Zaklade, što je 66,40 posto od ukupnog broja zaposlenih policijskih službenika.

Obzirom su potrebe policijskih službenika od početka godine bile znatno uvećane te Zakladi policijske solidarnosti pristiže sve veći broj zamolbi, sa ciljem osiguravanja daljnjeg nesmetanog i kvalitetnog pružanja pomoći, apeliramo na sve policijske službenike da postanu dio naše velike obitelji i pomognu kolegicama i kolegama u nezavidnim životnim situacijama.

Upisnicu u Zakladu policijske solidarnosti možete preuzeti ovdje te ju popunjenu dostaviti na e-mail policijska_zaklada@mup.hr .
 

Stranica