Održana stota sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti

  • Slika /2019/Stota sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Samo ove godine za pomoć policijskim službenicima Zaklada je isplatila preko milijun i pol tisuća kuna.

Na Policijskoj akademiji 10. rujna 2019. održana je jubilarna stota sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti.
Sjednici su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora Josip Ćelić i upravitelj Dubravko Novak te ostali članovi Upravnog odbora: Marko Rašić, Anton Dražina, Fabijan Kapular, Helena Biočić te zamjenik upravitelja Ivan Sokač. Raspravljalo se o 41 zamolbi za pružanje pomoći policijskim službenicima ili članovima njihovih obitelji. Svi zahtjevi su odobreni pa su donesene odluke o isplati  pomoći u ukupnom iznosu od preko 250 tisuća kuna.

Kako je posljednjih nekoliko mjeseci promoviran rad Zaklade, vidljiv je trend porasta broja članova, odnosno, policijskih službenika koji su se uključili i svojim donacijama s plaća izdvojili sredstva na račun Zaklade. Više od 13 200 policijskih službenika prepoznalo je trud i zalaganje Zaklade u pružanju pomoći onim policijskim službenicima kojima je ugrožen socijalni status, a Zakladi doprinose izdvajanjem od plaće u prosjeku 10 kuna mjesečno. Na tome im od srca hvala! Samo ove godine za pomoć policijskim službenicima Zaklada je isplatila preko milijun i pol tisuća kuna.

Napominjemo kako je i dalje najveći postotak policijskih službenika koji su članovi Zaklade je iz PU karlovačke (92,8%) i PU šibensko-kninske (84,68%), PU požeško-slavonske (82,77%) te PU splitsko-dalmatinske (82,08%). Mjesečno od plaća policijskih službenika na račun zaklade uplaćuje se iznos od oko 155 tisuća kuna, a iznos od 1.300.000,00 kuna oročen u poslovnoj banci.

 Pozivamo i sve ostale policijske službenike, a ponajviše naše mlade, novozaposlene policijske službenice i policijske službenike  da popune Izjavu kojom pristupate Zaklade te izražavate svoju suglasnost za dragovoljno izdvajanje dijela plaće za fond Zaklade. Izjavu možete preuzeti ovdje  ili dobiti je u Zakladi policijske solidarnosti.
 

Sve informacije o Zakladi policijske solidarnosti mogu se dobiti na Policijskoj akademiji,
gdje se nalazi ured Zaklade:
III. paviljon, soba 21,  
ili na telefon: 01/2426-473099/3136-661 
radnim danom od 7 do 15 sati
te na e-mail: policijska_zaklada@mup.hr.
 

 

Stranica