Sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti u Karlovcu

Slika /slike/sjednica_upr.jpg

Na sjednici se raspravljalo o 36 zahtjeva policijskih službenika za pomoć, a 34 zahtjeva pozitivno je riješeno te je dodijeljeno više od 300 000 kuna pomoći

Poznato je da u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova djeluje Zaklada policijske solidarnosti u čiji fond policijski službenici, sukladno svojim mogućnostima, izdvajaju novčana sredstva kojima se pomaže u liječenju teško oboljelih djelatnika i članova njihovih obitelji, socijalno ugroženim obiteljima i obiteljima poginulih policijskih službenika, kao i onima u potrebi unutar sustava Ministarstva unutarnjih poslova. 

Zaklada policijske solidarnosti osnovana je 11. listopada 2005. godine, a s radom je započela 5. svibnja 2006. godine. Njena svrha je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog položaja. Od početka djelovanja Zaklada policijske solidarnosti dodijelila je više od 16 milijuna pomoći policijskim obiteljima. 

Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti redovno održava sjednice na kojima se raspravlja o financijskom stanju Zaklade, organiziranju dobrotvornih akcija i obrađenim zamolbama za dodjelu financijske pomoći, a jedna od takvih i to 91. po redu održana je danas u Policijskoj upravi karlovačkoj. Na današnjoj sjednici Upravnog odbora sudjelovao je upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak i članovi Upravnog odbora. Na sjednici se raspravljalo o 36 zahtjeva policijskih službenika za pomoć, a 34 zahtjeva pozitivno je riješeno te je dodijeljeno više od 300 000 kuna pomoći.

Kako se kroz ovakav vid djelovanja iskazuje humanost policijskih službenika koji su prepoznali plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć kolegama kojima je najpotrebnija, valja naglasiti kako sve veći broj policijskih službenika doprinosi radu Zaklade na način da svojim dragovoljnim novčanim prilozima uplaćuju u fond Zaklade. Tako danas nešto više od 60% svih policijskih službenika u R Hrvatskoj donira za Zakladu, a prva među policijskim upravama je Policijska uprava karlovačka koja jedina u Hrvatskoj ima 100% članstvo u Zakladi, odnosno svi aktivni policijski službenici su članovi Zaklade i na taj način pomažu kolegama u potrebi. 

Spomenuli bismo da Zaklada već dugi niz godina organizira i financira ljetovanje za djecu policijskih službenika u odmaralištima Ministarstva unutarnjih poslova, suorganizira utrku „Holjevka i darivanje obitelji policijskih službenika povodom božićnih blagdana i provodi druge humanitarne aktivnosti.

Polaže se nada u dobar odaziv policijskih službenika koji će u Zakladi policijske solidarnosti prepoznati plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć policijskim službenicima kojima je najpotrebnija



Pisane vijesti