U Valbandonu ljetovalo 133 djece policijskih službenika

Slika /slike/zaklada_valbandon.jpg

Na desetodnevnom ljetovanju u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu od 21. do 30. lipnja boravilo je 133 djece policijskih službenika. Lijepo druženje i zabavu već sedmu godinu omogućila im je Zaklada policijske solidarnosti.

Na desetodnevnom ljetovanju u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu od 21. do 30. lipnja boravilo je 133 djece policijskih službenika. Lijepo druženje i zabavu već sedmu godinu omogućila im je Zaklada policijske solidarnosti.

Uz prekrasno vrijeme i svakodnevna kupanja i sunčanja te igre na plaži i moru organizirana je i škola plivanja koju je pohađalo 13-ero djece. Treneri plivanja, policijski službenici iz Specijalne jedinice policije Rijeka, zadnjeg su dana svim polaznicima uručili i diplome za uspješno završenu školu plivanja.

Nakon ručka i dnevnog odmora djeca su imala sportsku, likovnu, novinarsku radionicu ili parlaonicu, a oni koji se nisu mogli odlučiti u odabiru radionice, igrali su društvene igre. Najveći broj djece već tradicionalno odabrao je sportsku i likovnu radionicu, a na parlaonici se pričalo o raznim interesantnim temama, od odabira srednje škole i daljnjeg školovanja do mladenačkih problema.  Sve je to pomno pratila novinarska ekipa koja je sva događanja uz fotografije objavljivala na Facebook stranici Zaklade.

I ove godine organizirana su dva izleta u Nacionalni park Brijune te obilazak i razgledavanje Pule, sve uz pomoć Policijske uprave istarske.

Večernji program također je bio vrlo zabavan, započeo je s međusobnim upoznavanjem, nastavio sa sportskim igrama, dvjema kazališnim predstavama Gradskog kazališta Beli Manastir, igrama bez granica, plesom, pjevanjem, modnim revijama i drugim.

Kao i prijašnjih godina održana je CSI radionica, gdje su djeca mogla čuti nešto o forenzici i upoznati se s opremom koju koriste službenici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. Uz to, djecu su posjetili i volonteri iz Crvenog križa koji su im ukazali na potrebu pomaganja i pružanja prve pomoći uz prezentaciju nekoliko vježbi.

Zaklada policijske solidarnosti zahvaljuje svima koji su prepoznali ovaj projekt i svojim donacijama grickalica, sokova, slastica dodatno uljepšali boravak djece na moru. Stoga, Zaklada od srca zahvaljuje Cedeviti, Podravki, Kanannu, CVH-u za donaciju i refundaciju prijevoza te AKD-u koji je sponzorirao majice.

Zaklada policijske solidarnosti nastojat će i dalje nastaviti s ovakvim radom i narednih godina organizirati ovakva druženja djece, koja im zasigurno ostaju u pamćenju cijeli život.



Pisane vijesti