Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti održao je 132. sjednicu

Slika /2023 godina/naslovnica za sjednicu 1.jpg

Za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 36 tisuća eura  

Dana, 11. rujna 2023. održana je 132. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti na kojoj su donesene odluke o pružanju financijske pomoći za 51 podnesen zahtjev za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji.

Odobreno je više od 36 tisuća eura pomoći za 46 zahtjeva radi bolesti, vremenskih nepogoda, kao i drugih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika. Pet zamolbi je odbijeno s obzirom ne udovoljavaju Pravilniku o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti.

Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti trenutno pruža 12 801 policijski službenik, što je oko 64% ukupnog broja, koji s ciljem pružanja pomoći kolegicama i kolegama od svojih plaća izdvajaju dobrovoljne mjesečne novčane iznose.

U ime Zaklade i svih korisnika pomoći, zahvaljujemo svima koji participiraju u Zakladi policijske solidarnosti te ostale pozivamo da se ispunjavanjem upisnice i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr uključe u humanitarni rad Zaklade policijske solidarnosti.

Pisane vijesti