Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti održao je 133. sjednicu

Slika /2023 godina/naslovnica za sjednicu 1.jpg

Za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 43 tisuće eura

Dana 10. listopada 2023. održana je 133. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti na kojoj su donesene odluke o pružanju financijske pomoći za 51 podnesen zahtjev za pomoć policijskim službenicima ili članovima njihove najuže obitelji. Razmatrana su te je odobrena pomoć četirima zahtjeva za nedavno stradale kolege Jedinice specijalne i interventne policije PU zagrebačke.

Odobreno je više od 43 tisuće eura pomoći za dva zahtjeva supružnika za smrt i pogibiju policijskih službenika, za 12 zahtjeva zbog bolesti (tumor dojke, mozga, pluća, koštane srži, amputacije udova) te stradalih policijskih službenika u službi, za 31 zahtjev zbog vremenskih nepogoda, te četiri zahtjeva drugih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.

Četiri zamolbe su odbijene s obzirom na to da ne udovoljavaju odredbama Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti, a dva su zahtjeva još na dodatnim provjerama.

Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti pruža gotovo 12.800 policijskih službenika, koji s ciljem pružanja pomoći kolegicama i kolegama od svojih plaća izdvajaju dobrovoljne iznose, što za ovaj mjesec iznosi 20.755,07 eura.

Upravni odbor donio je na sjednici odluku da će svi članovi Upravnog odbora, kao i upravitelj i zamjenica upravitelja Zaklade, od svojih plaća u fond Zaklade izdvajati po 20 eura mjesečno te da će najmanji iznos uplate u fond Zaklade biti 1 euro.

U ime Zaklade i svih korisnika pomoći, zahvaljujemo svima koji participiraju u Zakladi policijske solidarnosti te pozivamo i ostale da se ispunjavanjem upisnice i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr uključe u humanitarni rad Zaklade policijske solidarnosti.

Pisane vijesti