Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti održao je 134. sjednicu

Slika /2023 godina/naslovnica za sjednicu 1.jpg

Za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 53 tisuće eura

Održana je 134. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti 28. studenoga 2023. na kojoj su donesene odluke o pružanju financijske pomoći za 43 podnesena zahtjeva za pomoć policijskim službenicima ili članovima njihove najuže obitelji.

Odobreno je više od 53 tisuće eura pomoći za 14 zahtjeva zbog bolesti (karcinom dojke, mozga, pluća, koštane srži, bubrega, kože, amputacije udova), 20 zahtjeva zbog vremenskih nepogoda te šest zahtjeva zbog drugih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.

Tri su zamolbe odbijene s obzirom na to da ne udovoljavaju odredbama Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti.

Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti pruža 12.900 policijskih službenika, koji radi pružanja pomoći kolegicama i kolegama od svojih plaća izdvajaju dobrovoljne iznose, što za ovaj mjesec iznosi 21.193,88 eura.

U ime Zaklade i svih korisnika pomoći, zahvaljujemo svima koji participiraju u Zakladi policijske solidarnosti te pozivamo i ostale da se ispunjavanjem upisnice i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr pridruže u humanitarnom radu Zaklade policijske solidarnosti.

Stranica