Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti održao je 136. sjednicu

Slika /2024/02/UO.jpg

Za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 49 tisuća eura

Održana je 136. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti 1. veljače 2024. na kojoj su donesene odluke o pružanju financijske pomoći za 49 podnesenih zahtjeva za pomoć policijskim službenicima ili članovima njihove najuže obitelji.

Ukupno je odobreno više od 49 tisuća eura pomoći i to 24 zahtjeva zbog bolesti (karcinom dojke, mozga, pluća, koštane srži…), 18 zahtjeva zbog vremenskih nepogoda te četiri zahtjeva zbog drugih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.

Tri su zamolbe odbijene s obzirom na to da ne udovoljavaju odredbama Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade policijske solidarnosti.

Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti pruža 14.080 policijskih službenika, koji radi pružanja pomoći kolegicama i kolegama od svojih plaća izdvajaju dobrovoljne iznose, što je za prosinac 2023. iznosilo 25.076,48 eura.

U ime Zaklade i svih korisnika pomoći, zahvaljujemo svima koji participiraju u Zakladi policijske solidarnosti te pozivamo i ostale da se ispunjavanjem upisnice i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr pridruže u humanitarnom radu Zaklade policijske solidarnosti.

Pisane vijesti