Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti održao je 139. sjednicu

Slika /slike/Bozicno darivanje.jpg

Za pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji odobreno je više od 34 tisuća eura

Održana je 139. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti 8. srpnja 2024. na kojoj je raspravljano o 23 podnesena zahtjeva policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji.
 
Za 23 zahtjeva odobreno je više od 34 tisuće eura.
 
Svrha Zaklade policijske solidarnosti je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, a osnovana je za pružanje pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika.
 
Najznačajniji prihodi Zaklade policijske solidarnosti su dobrovoljni prilozi policijskih službenika MUP-a, koji se kontinuirano odbijaju od neto iznosa njihove mjesečne plaće, i to na temelju pisane dragovoljne odluke.
 
Potporu radu Zaklade policijske solidarnosti pruža 14 244 policijskih službenika koji s ciljem pomaganja kolegicama i kolegama u potrebi od svojih plaća izdvajaju mjesečne novčane doprinose. U srpnju je doprinos policijskih službenika iznosio 26.091,13 eura.
 
Svi oni koji prepoznaju plemenite i čestite namjere i žele pružiti potporu i pomoć svojim kolegama Zakladi policijske solidarnosti mogu pristupiti ispunjavanjem UPISNICE i njezinom dostavom na e-mail policijska_zaklada@mup.hr.

Stranica