Upravni odbor Zaklade policijske solidarnosti uručio zahvalnice donatorima

Slika /slike/zahvalnice_donatorima.jpg

U amfiteatru Ravnateljstva policije u petak, 28. listopada 2016., Zaklada policijske solidarnosti dodijelila je zahvalnice najzaslužnijim pojedinačnim donatorima. Upravni odbor Zaklade ovom prilikom je zahvalio svim policajcima i policajkama, koji svojim donacijama doprinose radu Zaklade i time pomažu svojim kolegicama i kolegama koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

U amfiteatru Ravnateljstva policije u petak, 28. listopada 2016., Zaklada policijske solidarnosti dodijelila je zahvalnice najzaslužnijim pojedinačnim donatorima.

Upravni odbor Zaklade ovom prilikom je zahvalio svim policajcima i policajkama, koji svojim donacijama doprinose radu Zaklade i time pomažu svojim kolegicama i kolegama koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

U amfiteatru su se okupile policajke i policajci iz PU krapinsko-zagorske, PU varaždinske, PU bjelovarsko-bilogorske, PU sisačko-moslavačke, PU zagrebačke, Ravnateljstva policije i MUP-a u sjedištu, koji su ovom prilikom istaknuti kao najzaslužniji pojedinačni donatori, te su kao znak priznanja primili Zahvalnice i monografiju Policija u Domovinskom ratu, koje su im uručili predsjednik upravnog odbora Zaklade Zvonimir Vnučec i upravitelj Zaklade Želimir Radmilović.

Prigodnim riječima obratili su se Vnučec i Radmilović, zahvaljujući kolegicama i kolegama na njihovom doprinosu i još jednom ukazali na važnost postojanja Zaklade. Vnučec je posebno zahvalio utemeljiteljima Zaklade koji su njenim osnivanjem učinili veliku stvar za policijski sustav i plemenito djelo. Od svog osnivanja 2006. godine do danas Zaklada je dodijelila više od 14 milijuna pomoći policijskim službenicima, koji su se našli u problemima različite prirode. Najviše dodijeljenih pomoći odnosi se na potrebe liječenja službenika ili članova njihovih obitelji, kupnje medicinskih pomagala i sl. Veliku pomoć Zaklada je pružila i kolegama koji su se našli u poplavljenim područjima u više policijskih uprava. Od projekata koje Zaklada provodi najupečatljiviji je organizacija ljetovanja djece policijskih službenika koji se provodi već niz godina. Od ukupnog broja policijskih službenika gotovo 60 posto uključeno je u rad Zaklade, na što je vodstvo Zaklade iznimno ponosno, a svi policijski službenici koji su uključeni u Zakladu svojom solidarnošću mogu biti uzor i poticaj drugim kolegama za uključivanjem u veliku policijsku obitelj. Misija Zaklade je solidarnost i pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnije, a naša zaklada je izuzetno vrijedna i plemenita stvar, naglasio je Radmilović. 

U narednom periodu zahvalnice će se dodijeliti policijskih službenicima i u drugim policijskim upravama.

Na kraju, zaključeno je da se krajem godine u okviru aktivnosti vezanih uz obilježavanje 10-godišnjice osnutka Zaklade, zahvali ljudima koji su je utemeljili i vodili u proteklom razdoblju, kao i dugogodišnjim pojedinačnim donatorima.



Pisane vijesti