Uručene Zahvalnice Zaklade policijske solidarnosti

Slika topvijesti/2015/lipanj/Zaklada2015naslov.jpg

Zahvalnice su uručene Općini Dobrinj i načelniku Općine Dobrinj Nevenu Komadini te zaslužnim pojedincima Draganu Brniću, Mariju Bošnjaku i posthumno Ferencu Borošu, u čije ime je zahvalnicu preuzela njegova kćer. Upravitelj Radmilović prigodnim riječima zahvalio je na podršci radu Zaklade te pomoći

Foto: PU primorsko-goranska, Zaklada policijske solidarnosti
 
Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Želimir Radmilović danas je u prostoru Općine Dobrinj na otoku Krku uručio Zahvalnice za doprinos u radu Zaklade i pomoć u organizaciji ljetovanja djece policajaca žrtava poplava i djeci obitelji slabijeg imovnog stanja. Zahvalnice su uručene Općini Dobrinj i načelniku Općine Dobrinj Nevenu Komadini te zaslužnim pojedincima Draganu Brniću, Mariju Bošnjaku i posthumno Ferencu Borošu, u čije ime je zahvalnicu preuzela njegova kćer.
 z
Upravitelj Radmilović prigodnim riječima zahvalio je na podršci radu Zaklade te pomoći pri realizaciji prošlogodišnjeg izleta na otok  Krk i posjet špilji Biserujka. Pri tom je izrazio nadu da će se ova hvalevrijedna suradnja nastaviti i u narednom razdoblju. U ime svih kojima su dodijeljene Zahvalnice podršku radu Zaklade i spremnost za nastavak suradnje u skladu s mogućnostima izrazio je načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina. Uručenju Zahvalnica iz Policijske uprave primorsko-goranske nazočila je načelnica Senka Šubat sa suradnicima, načelnik Sektora policije Antun Štemberger, načelnik Sektora kriminalističke policije Željko Kruneš i načelnik Policijske postaje Krk Dejan Hriljac te tajnica Zaklade policijske solidarnosti Helena Biočić.
 
Upravitelj Radmilović i načelnica Šubat danas će također posjetiti djecu, koja već tradicionalno u sklopu  aktivnosti Zaklade policijske solidarnosti ljetuju u Dramlju. Ove godine od 20. do 30. lipnja u Dramlju boravi 148 djece djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova iz svih krajeva Hrvatske. Djeca su većinom u dobi od 5. do 8. razreda osnovne škole, a o njima i njihovim aktivnostima brine deset odgajateljica. Osim plivanja, igre i druženja, dan im je prepun različitih, zanimljivih, zabavnih  i kreativnih radionica, likovnih i sportskih aktivnosti, tzv. spikaonica i društvenih igara. Uz to, za 19-ero djece neplivača organiziran je tečaj plivanja koji i ove godine vode dvojica policijskih službenika Specijalne jedinice policije Rijeka.
 
Prije dva dana, 24. lipnja, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Crikvenica Andrijana Štampf  djeci je održala predavanje o mogućim opasnostima od raznih sredstava ovisnosti, a djeca su imala priliku isprobati i tzv. pijane naočale koje simuliraju razne stupnjeve alkoholiziranosti. Istog dana Petar Pavličić, policijski službenik  Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres, predstavio je vještine policijskog psa za  droge, koji je kod djece izazvao veliko zanimanje i oduševljenje. Radost i oduševljenje izazvao je i koncert Matea Resmana, jednog od finalista nedavno završenog glazbenog  natjecanja.
 
Tijekom dosadašnjeg boravka odigrane su i dvije predstave Gradskog kazališta iz Belog Manastira. Djeca su jučer sudjelovala u "Igrama bez granica", a večeras iz očekuje natjecanje u "Supertalentu".
 
Do kraja ljetovanja u Dramlju djecu očekuje još niz zanimljivih aktivnosti u kojima će upoznati i neke od policijskih poslova. Međutim, ono što je svakako među najvažnijim su brojna prijateljstva i druženja koja će trajati i nakon što ljeto prođe te zgode koje će još dugo prepričavati. U razgovoru s djecom osjeća se zadovoljstvo i radost, a za organizaciju ljetovanja i aktivnosti koje im se nude imaju samo riječi pohvale.
 
Svakodnevno djeca dobivaju i sladolede koje je sponzorirala tvrtka "Ledo", a dijeljene su im i grickalice "Podravke" i "Bobisa" na čemu se Zaklada najljepše zahvaljuje, kao i svima koji prate, potpomažu i prepoznaju vrijednosti svih oblika djelovanja Zaklade policijske solidarnosti.


Pisane vijesti