Zagrebački maraton trčao se i za Zakladu policijske solidarnosti

Slika topvijesti/2015/listopad/Zgmaraton11_10/naslovna.jpg

Najviše polaznika i polaznica sudjelovalo je u utrci građana, koja je kao i Zagrebački maraton, počela i završila na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. No, desetak polaznika istrčalo je i polumaraton od 21,9 kilometara, a Filip Gagula, polaznik 9. odjela, istrčao je i maraton od 42,1 kilometar ulicama grada Zagreba. Unatoč jakoj kiši i vjetru svi polaznici i polaznice istaknuli su kako im je bila čast i zadovoljstvo sudjelovati na Zagrebačkom maratonu. Zagrebački atletski savez

Foto: MUP
 
Svi polaznici i polaznice Programa prekvalifikacije odraslih za zanimanje policajac/ka 2014./2015. sudjelovali su u nedjelju, 11. listopada, na 24. Zagrebačkom maratonu, koji se trčao u tri kategorije. Utrku je trčao 321 polaznik, od ukupno 350 sudionika djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, a među njima i Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije.
 
Najviše polaznika i polaznica sudjelovalo je u utrci građana, koja je kao i Zagrebački maraton, počela i završila na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. No, desetak polaznika istrčalo je i polumaraton od 21,9 kilometara, a Filip Gagula, polaznik 9. odjela, istrčao je i maraton od 42,1 kilometar ulicama grada Zagreba. Unatoč jakoj kiši i vjetru, svi polaznici i polaznice istaknuli su kako im je bila čast i zadovoljstvo sudjelovati na Zagrebačkom maratonu.
 
Zagrebački atletski savez omogućio je sudjelovanje polaznicima i sudjelovanje MUP-u bez uplate kotizacije, a osigurao je i majicu s logom Zaklade Policijske solidarnosti, dok će se dio prihoda od kotizacija uplatiti na račun Zaklade policijske solidarnosti. No, najvažniji cilj ove manifestacije bio je bavljenje sportom, druženje i humanost, što su istaknuli i polaznici sudionici utrke. Filip Gagula, polaznik 9. odjela, maraton je istrčao za 4 sata 31 minutu i 37 sekundi, i to mu je prvi istrčani maraton u životu. "U glavi sam donio odluku da ću istrčati maraton i uspio sam. Bilo je naporno i teško, posebno zadnjih nekoliko kilometara, ali kad se uzmu u obzir vremenski uvjeti, kiša i vjetar, te da se nisam posebno pripremao, zadovoljan sam postignutim. Trčat ću i dalje", rekao nam je Filip Gagula. Još četvero kolega iz njegova odjela, Ivica Poklečki, Ivan Babić, Josip Deak i Ante Boras istrčalo je polumaraton od 21,5 kilometra.
 
Željko Plentaj iz 8. odjela prijavio se za utrku građana od pet kilometara, ali je istrčao polumaraton. "Ovo je bilo jako lijepo, ali i teško iskustvo. Dosad sam se samo rekretativno bavio trčanjem, a ovo mi je prvi istrčani polumaraton. Poticaj više bio mi je i što se trčalo za Zakladu policijske solidarnosti", rekao nam je Željko Plentaj. Polumaraton je istrčao i njegov kolega iz odjela Andrej Viro.
 
Budući policajci i policajke, kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, bili su među najbrojnijim skupinama od nekoliko tisuća sudionika 24. Zagrebačkog maratona.


Stranica