Zaklada – alat kojim policijski službenici pomažu jedni drugima

Slika /2019/foto 1.jpg

"Financijska potpora  može pridonijeti rješavanju određenih realnih životnih problema i ono što je najvažnije, ljudske sudbine okrenuti u pozitivnom smjeru“ 

„Zaklada policijske solidarnosti osnovana je Odlukom predsjednika Republike Hrvatske prije 14 godina sa svrhom promicanja humanitarnog djelovanja i potpore koje policijski službenici pružaju svojim kolegama“ – službena je definicija.  Za razliku od nje, ljudska definicija Zaklade govori u prilog složnih policijskih službenika koji prepoznaju potrebite među sobom. „Ponekad ponos ne dozvoljava čovjeku- policajcu da zatraži pomoć, zato to znaju prepoznati kolege i iniciraju materijalnu podršku kroz mogućnosti koje pruža Zaklada“ – istaknuo je zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić nakon uvodnog pozdrava u ime glavnog ravnatelja policije, obraćajući se okupljenim rukovoditeljima Policijske uprave zagrebačke.
„Financijska potpora  može pridonijeti rješavanju određenih realnih životnih problema i ono što je najvažnije,  ljudske sudbine okrenuti u pozitivnom smjeru“ – naglasio je u sklopu prezentacije rada Zaklade njezin upravitelj Dubravko Novak.  Sve prisutne podsjetio je na realizirane aktivnosti Zaklade i s posebnim ponosom prepričao koliko djeci policijskih službenika, slabijeg imovinskog stanja, znači odlazak na more koji se svake godine realizira u Valbadonu. „Svi mi koji participiramo financijski u Zakladi, svake godine poklanjamo na taj način, između mnogih drugih oblika pomoći i takvoj djeci ljetovanje. Djeci  od kojih je mnogima to prvi susret s morem i prva prilika za učenje plivanja“.  Prava pomoć treba doći u pravo vrijeme i u pravom obliku, i upravo zato, svi oni koji prepoznaju snagu zajedništva mogu se i osobnom participacijom uključiti u njezin rad na način da ispune Izjavu i postanu „krivci“  okretanja tužne sudbine u pozitivnom smjeru.  Na web stranicama Zaklade, svi koji trebaju pomoć mogu ispuniti Obrazac kao i što svi oni koji prepoznaju potrebite mogu to i sami učiniti za njih. Lijepo je biti svjestan da se malim darivanjem u Zakladu čine velike stvari, a Zaklada omogućava jednokratne ali i dugoročne oblike pomoći, odnosno prilagođava se potrebama i mogućnostima.
„Zaklada je humana. Ona je ukupnost humanosti svakog od nas ponaosob i zato budimo kruti prema problemu, a blagi prema ljudima.“ –  preporuka je zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića.  
 
 

Stranica