Zaklada policijske solidarnosti darovala slikovnice dječjem vrtiću „Matije Gupca“

  • Slika
  • Slika

U sklopu humanitarnog projekta „Knjigama do osmijeha“ Zaklada policijske solidarnosti danas je darovala slikovnice Dječjem vrtiću „Matije Gupca“ na zagrebačkoj Knežiji

 Foto: MUP

U sklopu humanitarnog projekta „Knjigama do osmijeha“ Zaklada policijske solidarnosti danas je darovala slikovnice Dječjem vrtiću „Matije Gupca“ na zagrebačkoj Knežiji. U ime Zaklade,  slikovnice je uručio njezin  upravitelj i savjetnik ministra unutarnjih poslova  Dubravko Novak, u pratnji  tajnice Zaklade Helene Biočić.

Ovom prilikom uručeno je 120 slikovnica,  koje su u ime vrtića primile ravnateljica Lidija Vuković i pedagoginja Blaženka Pintur. Ravnateljica je izrazila zadovoljstvo te je zahvalila na slikovnicama u ime osoblja, roditelja, ali i djece kojima će slikovnice uljepšati boravak u vrtiću. Inače, ovaj zagrebački vrtić koji ima 400 polaznika u 4 objekta na različitim lokacijama, redovito organizira i  radionice na temu „Čitajmo zajedno“ kojima je cilj poticanje djece na čitanje i druženje s knjigom.

Tom prilikom upravitelj Zaklade Dubravko Novak istaknuo je kako i ovim projektom Ministarstvo unutarnjih poslova želi dodatno pokazati  svoj odgovoran odnos prema široj društvenoj zajednici.

Podsjetimo, Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) darovala je Zakladi policijske solidarnosti 25 000 knjiga i slikovnica. Veći dio njih, Zaklada je poklonila djeci zaposlenika MUP-a, dok se dio knjiga poklanja civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama te vrtićima i školama na području svih policijskih uprava. Ovim darivanjem  još jednom se potvrdila želja Zaklade za širenjem humanitarnog djelovanja i promoviranjem kulture čitanja naših najmlađih.



Pisane vijesti