Zaklada policijske solidarnosti pomaže kolegama u potrebi

  • Slika /2022 godina/Slike uručenje med kolica u PU KA_17.11.22/4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radi poboljšanja kvalitete života i olakšanog kretanja djevojke, Zaklada policijske solidarnosti donijela je odluku za financijsku pomoć pri kupovini kolica za osobe s invaliditetom

Poznato je da u sklopu Ministarstva unutarnjih poslova djeluje Zaklada policijske solidarnosti u čiji fond policijski službenici, sukladno svojim mogućnostima, izdvajaju novčana sredstva kojima se pomaže u liječenju teško oboljelih djelatnika i članova njihovih obitelji, socijalno ugroženim obiteljima i obiteljima poginulih policijskih službenika, kao i onima u potrebi unutar sustava Ministarstva unutarnjih poslova. 

Svrha Zaklade je promicanje humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog položaja.
 
Kako bi pomogli kolegi Marinku Bosiljevcu i njegovoj obitelji čija kćer Mirjana ima 80% invaliditet, i čije kretanje je otežano, a radi poboljšanja kvalitete njezinog života i olakšanog kretanja, Zaklada policijske solidarnosti donijela je odluku za financijsku pomoć pri kupovini kolica za osobe s invaliditetom. 
 
Tako su danas 17. studenog u Policijskoj upravi karlovačkoj, u nazočnositi zamjenice predsjednika Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti Helene Jelinek Mareljić i načelnika Policijske uprave karlovačke Darka Cara, kćeri kolege Bosiljevca predana kolica za osobe s invaliditetom.   
 
Suosjećajući s obitelji Bosiljevac, a s ciljem humanitarnog djelovanja i potpore policijskom službeniku, ovo nije prvi put da je Zaklada policijske solidarnosti financijski pomogla djelatniku kako bi svojoj kćeri učinio život lakšim i ljepšim, već je to učinila nekoliko puta. Na sveukupnoj pomoći koja mu je pružena, kolega Bosiljevac izrazio je zahvalu Zakladi policijske solidarnost.
 

Stranica