Zaklada policijske solidarnosti: ZA TEBE– SVI!

  • Slika
  • Slika

Policijska solidarnost i humanost pokazala se na djelu u poplavama koje su nedavno pogodila Slavo­niju. Požrtvovnost policajaca u spašavanju života, imovine, otkla­njanju posljedica poplave, osigura­vanje javnog reda i mira bio je dio redovnih zadaća policijskih služ­benika. 

Policijska solidarnost i humanost pokazala se na djelu u poplavama koje su nedavno pogodila Slavo­niju. Požrtvovnost policajaca u spašavanju života, imovine, otkla­njanju posljedica poplave, osigura­vanje javnog reda i mira bio je dio redovnih zadaća policijskih služ­benika.

U poplavama su štetu pretrpje­li i naši kolege čiji domovi također nisu bili pošteđeni poplava. Priku­pljanje pomoći stradalom stanov­ništvu i kolegama bilo je organizi­rano u svim policijskim upravama, u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i Policijskoj akademiji.

Time nije završena briga za naše nastradale kolege te će Zaklada policijske solidarnosti osigurati dodatna sredstva za po­moć policijskim službenicima čiji su domovi uništeni u poplavi da bi lakše prebrodili štetu i što prije se vratili normalnom životu. Osim toga, kao i godinama do sada, Za­klada će djeci policijskih službeni­ka omogućiti ljetovanje u odma­ralištima MUP-a uz edukativno zabavni program i stalan nadzor.

Upravo to i jest svrha Zaklade policijske solidarnosti- promicanje humanitarnog djelovanja i potpo­re policijskim službenicima Mi­nistarstva unutarnjih poslova kod svih oblika stradavanja i ugrožava­nja socijalnog položaja.

Moto zaklade je: ZA TEBE – SVI! Ako nisi, budi i ti. 

Iako su svi poli­cijski službenici potencijalni kori­snici sredstava Zaklade članstvo u Zakladi nije obavezno već dobro­voljno. Članovima Zaklade čast je i obaveza pomagati kolegama u ne­volji. Minimalni mjesečni iznos je pet kuna. Dovoljna je pisana izjava i vlastita odluka kojim iznosom želiš podupirati humanitarni rad Zaklade. Ovisno o mogućnostima i vlastitoj odluci, taj prilog može biti i veći.

Članstvom u Zakladi policijske so­lidarnosti pomažeš:

  •  stradalim policijskim službe­nicima
  •  članovima obitelji poginulih policijskih službenika
  •  nezaposlenim roditeljima o kojima je skrbio poginuli po­licijski službenik
  •  teško oboljelim policijskim službenicima i članovima nji­hove uže obitelji
  •  teško socijalno ugroženim obi­teljima policijskih službenika.

Do sada je pomoć dobilo više od 1200 obitelji, a do­dijeljeno je oko 11 milijuna kuna pomoći. Rad Zaklade reguliran je Zakonom, poslovnikom pra­vilnikom i statutom, a Zakladom upravlja Upravni odbor.

Pozivamo vas, ako još niste član Za­klade, da ispunite izjavu o pristupa­nju. Možete se obratiti i izravno na policijska_zaklada@mup.gov.hr ili na tel. 01/3788 710 (kontakt osoba: Helena Biočić).

Pozivamo i sve one članove Za­klade koji su u idućem razdoblju u mogućnosti povećati svoj dobro­voljni prilog da to učine.

O aktivnostima Zaklada policij­ske solidarnosti izvještavat će Vas i putem e-glasnika i web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

Članstvo u Zakladi policijske so­lidarnosti moguće je ostvariti  popunjavanjem izjave i slanjem poštom na adresu Zaklada po­licijske solidarnosti; Ilica 335; 10000 Zagreb, popunjavanjem izjave i slanjem telefaksom na broj 01/3788 318 ili popunjavanjem izjave u elektron­skom obliku i slanjem sa službene email adrese na adresu policijska_zaklada@mup.gov.hr.



Pisane vijesti